Näringsvärde Nöt- och chokladkräm Nutella

Namn: Nöt- och chokladkräm Nutella (Beta vulgaris L. var. altissima Döll.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Nutella
Livsmedelsgrupp: Choklad eller chokladprodukt 28
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Nöt- och chokladkräm Nutella

Kalorier526 kcal
Proteiner5,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
61,8 g
  4,9 g
  57,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
29,6 g
  9,1 g
  15,8 g
  3,4 g
Kolesterol2 mg
Salt0,1 g
Aska1,5 g
Vatten1,4 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Nöt- och chokladkräm Nutella

Näringstäthet Nöt- och chokladkräm Nutella

Nöt- och chokladkräm Nutella är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Nöt- och chokladkräm Nutella (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0,2 µg0%
ß-Karoten3 µg-
Vitamin D0,63 µg12,6%
Vitamin E7,8 mg65%
Vitamin K5 µg6,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,01 mg0,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,28 mg20%
Vitamin B3 (niacin)1,4 mg8,8%
Vitamin B60,14 mg10%
Vitamin B9 (folat)23,7 µg11,9%
Vitamin B120,2 µg8%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor178 mg25,4%
Jod7 µg4,7%
Järn2,3 mg16,4%
Kalcium124 mg15,5%
Kalium476 mg23,8%
Magnesium76 mg20,3%
Natrium28 mg5,6%
Selen5 µg9,1%
Zink0,12 mg1,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,07 g2,5%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,07 g-
Fettsyra 14:00,22 g-
Fettsyra 16:07,43 g-
Fettsyra 18:01,35 g-
Fettsyra 20:00,09 g-
Fettsyra 16:10,06 g-
Fettsyra 18:115,67 g-
Fettsyra 18:23,29 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Nöt- och chokladkräm Nutella

Övrig information/klassificering av Nöt- och chokladkräm Nutella

Gruppering
Choklad eller chokladprodukt
Art
Socker producerande planta
Del av växt/djur
Sackaros
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Choklad eller kakao tillförd, Mjölk tillförd, Nöt eller frö tillfört, Smak ingrediens tillförd, Vassle tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Burk, Glas
Förpackningsmaterial
Glas
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Nöt- och chokladkräm Nutella

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Nöt- och chokladkräm Nutella och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Nöt- och chokladkräm Nutella. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Nöt- och chokladkräm Nutella. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %