Näringsvärde Mjuk nötkaka

Namn: Mjuk nötkaka (Corylus avellana L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Nötkaka
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Mjuk nötkaka

Kalorier441 kcal
Proteiner9,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
35,7 g
  2,6 g
  30,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
29,7 g
  2,7 g
  22 g
  3,2 g
Kolesterol108,4 mg
Salt0,3 g
Aska2,3 g
Vatten22,7 g
Avfall27 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Mjuk nötkaka

Näringstäthet Mjuk nötkaka

Mjuk nötkaka är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 19% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Mjuk nötkaka (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A75,8 µg9,5%
ß-Karoten18 µg-
Vitamin D0,46 µg9,2%
Vitamin E10,7 mg89,2%
Vitamin K10 µg13,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,24 mg21,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,16 mg11,4%
Vitamin B3 (niacin)2,38 mg14,9%
Vitamin B60,28 mg20%
Vitamin B9 (folat)51,1 µg25,5%
Vitamin B120,4 µg16%
Vitamin C0,4 mg0,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor295,9 mg42,3%
Jod9,3 µg6,2%
Järn2,07 mg14,8%
Kalcium175,1 mg21,9%
Kalium232,2 mg11,6%
Magnesium71,8 mg19,1%
Natrium130,7 mg26,1%
Selen8,5 µg15,5%
Zink1,3 mg13%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,03 g15%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,09 g-
Fettsyra 16:01,92 g-
Fettsyra 18:00,67 g-
Fettsyra 20:00,05 g-
Fettsyra 16:10,15 g-
Fettsyra 18:121,7 g-
Fettsyra 18:23,07 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Mjuk nötkaka

Näringsvärden relaterade livsmedel till Mjuk nötkaka

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Mjuk nötkaka441 kcal9,4 g35,7 g29,7 g
Mjuk fruktkaka398 kcal5,6 g48,4 g21 g
Mjuk kaka sockerkaka mjuk pepparkaka391 kcal6,2 g56,5 g15,9 g

Övrig information/klassificering av Mjuk nötkaka

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Hasselnöt
Del av växt/djur
Frö och nötter i skal
Fysisk form
Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Ugn eller grill
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Mjuk nötkaka

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Mjuk nötkaka och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Mjuk nötkaka. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Mjuk nötkaka. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %