Näringsvärde Medvurst fett ca 23% kokt

Namn: Medvurst fett ca 23% kokt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Medvurst
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Medvurst fett ca 23% kokt

Kalorier256 kcal
Proteiner9,9 g
Kolhydrater4,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
22,5 g
  8,4 g
  10 g
  3,1 g
Kolesterol65 mg
Salt1,9 g
Aska2,5 g
Vatten61 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Medvurst fett ca 23% kokt

Näringstäthet Medvurst fett ca 23% kokt

Medvurst fett ca 23% kokt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 15% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Medvurst fett ca 23% kokt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A10,7 µg1,3%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,19 mg17,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,12 mg8,6%
Vitamin B3 (niacin)4,02 mg25,1%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor102 mg14,6%
Jod0 µg0%
Järn1,5 mg10,7%
Kalcium8 mg1%
Kalium152 mg7,6%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium770 mg154%
Selen2 µg3,6%
Zink1,9 mg19%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,19 g6,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0,09 g45%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,3 g-
Fettsyra 16:05 g-
Fettsyra 18:02,87 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,69 g-
Fettsyra 18:18,94 g-
Fettsyra 18:22,4 g-
Fettsyra 20:40,09 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Medvurst fett ca 23% kokt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Medvurst fett ca 23% kokt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Medvurst fett ca 23% kokt256 kcal9,9 g4,1 g22,5 g
Kokt medwurst fett 7% Må gott129 kcal10,3 g7,3 g6,8 g
Rökt medvurst fett ca 36%383 kcal16 g1 g35,5 g

Övrig information/klassificering av Medvurst fett ca 23% kokt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Lagrad, Mjölksyra, andra kulturer fermenterad, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Konserverad genom fermentering
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Medvurst fett ca 23% kokt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Medvurst fett ca 23% kokt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Medvurst fett ca 23% kokt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Medvurst fett ca 23% kokt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %