Näringsvärde Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Namn: Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre  Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Margarin och blandade fetter 43
Livsmedelstyp: Tillbehör


Makronutrienter mm per 100 g Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Kalorier403 kcal
Proteiner0,5 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
5 g
  0,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
43 g
  18 g
  16,7 g
  6,1 g
Salt1 g
Aska1 g
Vatten50,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Näringstäthet Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 20% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A893 µg111,6%
ß-Karoten144 µg-
Vitamin D10,9 µg218%
Vitamin E4,67 mg38,9%
Vitamin K22 µg29,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0 mg0%
Vitamin B2 (riboflavin)0 mg0%
Vitamin B3 (niacin)0,1 mg0,6%
Vitamin B60 mg0%
Vitamin B9 (folat)0 µg0%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor0 mg0%
Jod0 µg0%
Järn0 mg0%
Kalcium0 mg0%
Kalium0 mg0%
Magnesium0 mg0%
Natrium400 mg80%
Selen0 µg0%
Zink0 mg0%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:31,85 g66,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:02,63 g-
Fettsyra 12:00,82 g-
Fettsyra 14:02,63 g-
Fettsyra 16:08,1 g-
Fettsyra 18:02,8 g-
Fettsyra 20:00,12 g-
Fettsyra 16:10,45 g-
Fettsyra 18:115,62 g-
Fettsyra 18:24,15 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Övrig information/klassificering av Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Gruppering
Margarin och blandade fetter
Art
Ko
Del av växt/djur
Grädde el gräddkomponent
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Animaliskt fett eller olja tillfört, Grädde tillfört, Homogeniserad eller emulsifierad, Modifierad stärkelse tillfört, Salt tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Vitamin D tillförd, Vitamn A tillförd
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillsätta organisk, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Låda, box, ask, Plast
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 30-45%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Matfettsblandning fett 43% typ Bregott mindre. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %