Näringsvärde Leverstuvning fryst

Namn: Leverstuvning fryst (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Leverstuvning fryst

Kalorier134 kcal
Proteiner13,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
7 g
  0,3 g
  2,4 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
6 g
  2,2 g
  2,4 g
  1,1 g
Kolesterol100 mg
Salt1,1 g
Aska1,8 g
Vatten72 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Leverstuvning fryst

Näringstäthet Leverstuvning fryst

Leverstuvning fryst är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 32% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Leverstuvning fryst (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A4854,2 µg606,8%
ß-Karoten530 µg-
Vitamin D0,51 µg10,2%
Vitamin E1,1 mg9,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,14 mg12,7%
Vitamin B2 (riboflavin)1,47 mg105%
Vitamin B3 (niacin)10,82 mg67,6%
Vitamin B60,56 mg40%
Vitamin B9 (folat)103 µg51,5%
Vitamin B1231 µg1240%
Vitamin C9 mg11,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor215 mg30,7%
Jod0 µg0%
Järn3,4 mg24,3%
Kalcium48 mg6%
Kalium180 mg9%
Magnesium28,5 mg7,6%
Natrium450 mg90%
Selen5 µg9,1%
Zink2,6 mg26%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,14 g5%
DHA (Fettsyra 22:6)0,02 g10%
Fettsyra 4:0-10:00,06 g-
Fettsyra 12:00,21 g-
Fettsyra 14:00,17 g-
Fettsyra 16:00,95 g-
Fettsyra 18:00,78 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,13 g-
Fettsyra 18:12,14 g-
Fettsyra 18:20,65 g-
Fettsyra 20:40,11 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,03 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,06 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Leverstuvning fryst

Övrig information/klassificering av Leverstuvning fryst

Gruppering
Kötträtt
Art
Nötkreatur
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Delad i stycken
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Fett tillfört, Grönsak tillförd, Mjölk tillförd, Saltad, Soja tillfört, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Leverstuvning fryst

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Leverstuvning fryst och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Leverstuvning fryst. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Leverstuvning fryst. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %