Näringsvärde Leverpastej skivbar fett 26%

Namn: Leverpastej skivbar fett 26% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Innanmat och inälvsmat 41
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Leverpastej skivbar fett 26%

Kalorier298 kcal
Proteiner12,9 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
5 g
  1,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
25,5 g
  9,4 g
  11,2 g
  3,7 g
Kolesterol140 mg
Salt2,2 g
Aska2,6 g
Vatten54 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Leverpastej skivbar fett 26%

Näringstäthet Leverpastej skivbar fett 26%

Leverpastej skivbar fett 26% är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 38% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Leverpastej skivbar fett 26% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A4100,2 µg512,5%
ß-Karoten3 µg-
Vitamin D0,6 µg12%
Vitamin E0,46 mg3,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,28 mg25,5%
Vitamin B2 (riboflavin)1,5 mg107,1%
Vitamin B3 (niacin)10,17 mg63,6%
Vitamin B60,34 mg24,3%
Vitamin B9 (folat)36 µg18%
Vitamin B1218,6 µg744%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor182 mg26%
Jod3,1 µg2,1%
Järn8 mg57,1%
Kalcium22 mg2,8%
Kalium184 mg9,2%
Magnesium19 mg5,1%
Natrium880 mg176%
Selen18 µg32,7%
Zink3,5 mg35%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,24 g8,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,17 g85%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,34 g-
Fettsyra 16:05,59 g-
Fettsyra 18:03,31 g-
Fettsyra 20:00,07 g-
Fettsyra 16:10,78 g-
Fettsyra 18:19,96 g-
Fettsyra 18:22,62 g-
Fettsyra 20:40,34 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,05 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,1 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Leverpastej skivbar fett 26%

Näringsvärden relaterade livsmedel till Leverpastej skivbar fett 26%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Leverpastej skivbar fett 26%298 kcal12,9 g5 g25,5 g
Leverpastej bredbar fett 3-3,5%132 kcal10,6 g15,6 g3,6 g
Leverpastej bredbar fett ca 10%183 kcal12 g13,5 g9 g
Leverpastej bredbar fett ca 24%285 kcal12 g7 g23,5 g
Leverpastej skivbar fett 14%212 kcal12 g9,8 g14 g

Övrig information/klassificering av Leverpastej skivbar fett 26%

Gruppering
Innanmat och inälvsmat
Art
Gris
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Rökt eller rök smaksatt
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fast med väldigt små partiklar
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Leverpastej skivbar fett 26%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Leverpastej skivbar fett 26% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Leverpastej skivbar fett 26%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Leverpastej skivbar fett 26%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %