Näringsvärde Leverpastej bredbar fett ca 24%

Namn: Leverpastej bredbar fett ca 24% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Innanmat och inälvsmat 41
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Leverpastej bredbar fett ca 24%

Kalorier285 kcal
Proteiner12 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
7 g
  2,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
23,5 g
  8,7 g
  10,3 g
  3,5 g
Kolesterol130 mg
Salt1,6 g
Aska2 g
Vatten55,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Leverpastej bredbar fett ca 24%

Näringstäthet Leverpastej bredbar fett ca 24%

Leverpastej bredbar fett ca 24% är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 37% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Leverpastej bredbar fett ca 24% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A4100 µg512,5%
ß-Karoten3 µg-
Vitamin D0,6 µg12%
Vitamin E0,46 mg3,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,28 mg25,5%
Vitamin B2 (riboflavin)1,5 mg107,1%
Vitamin B3 (niacin)10,2 mg63,8%
Vitamin B60,34 mg24,3%
Vitamin B9 (folat)36 µg18%
Vitamin B1218,6 µg744%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor176 mg25,1%
Jod0 µg0%
Järn7,7 mg55%
Kalcium27 mg3,4%
Kalium170 mg8,5%
Magnesium19 mg5,1%
Natrium625 mg125%
Selen18 µg32,7%
Zink3,3 mg33%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,22 g7,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,16 g80%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,31 g-
Fettsyra 16:05,15 g-
Fettsyra 18:03,05 g-
Fettsyra 20:00,07 g-
Fettsyra 16:10,72 g-
Fettsyra 18:19,18 g-
Fettsyra 18:22,42 g-
Fettsyra 20:40,31 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,04 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,09 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Leverpastej bredbar fett ca 24%

Näringsvärden relaterade livsmedel till Leverpastej bredbar fett ca 24%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Leverpastej bredbar fett ca 24%285 kcal12 g7 g23,5 g
Leverpastej bredbar fett 3-3,5%132 kcal10,6 g15,6 g3,6 g
Leverpastej bredbar fett ca 10%183 kcal12 g13,5 g9 g
Leverpastej skivbar fett 14%212 kcal12 g9,8 g14 g
Leverpastej skivbar fett 26%298 kcal12,9 g5 g25,5 g

Övrig information/klassificering av Leverpastej bredbar fett ca 24%

Gruppering
Innanmat och inälvsmat
Art
Gris
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Rökt eller rök smaksatt
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fett 15-30%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Leverpastej bredbar fett ca 24%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Leverpastej bredbar fett ca 24% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Leverpastej bredbar fett ca 24%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Leverpastej bredbar fett ca 24%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %