Näringsvärde Levergryta m grönsaker fryst

Namn: Levergryta m grönsaker fryst (Artiodactyla spp.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Levergryta m grönsaker fryst

Kalorier103 kcal
Proteiner8,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
8,3 g
  1,3 g
  2,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
4,4 g
  1,6 g
  1,7 g
  0,7 g
Kolesterol107 mg
Salt1 g
Aska2,1 g
Vatten77,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Levergryta m grönsaker fryst

Näringstäthet Levergryta m grönsaker fryst

Levergryta m grönsaker fryst är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 27% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Levergryta m grönsaker fryst (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A4928,1 µg616%
ß-Karoten577 µg-
Vitamin D0,35 µg7%
Vitamin E1 mg8,3%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,1 mg9,1%
Vitamin B2 (riboflavin)1,12 mg80%
Vitamin B3 (niacin)5,14 mg32,1%
Vitamin B60,36 mg25,7%
Vitamin B9 (folat)72,5 µg36,2%
Vitamin B1238 µg1520%
Vitamin C10,9 mg13,6%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor145 mg20,7%
Jod0 µg0%
Järn3,8 mg27,1%
Kalcium22 mg2,8%
Kalium241 mg12,1%
Magnesium23,5 mg6,3%
Natrium408 mg81,6%
Selen3,5 µg6,4%
Zink1,6 mg16%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,1 g3,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,04 g-
Fettsyra 12:00,14 g-
Fettsyra 14:00,11 g-
Fettsyra 16:00,66 g-
Fettsyra 18:00,54 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,09 g-
Fettsyra 18:11,49 g-
Fettsyra 18:20,45 g-
Fettsyra 20:40,08 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,02 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Levergryta m grönsaker fryst

Övrig information/klassificering av Levergryta m grönsaker fryst

Gruppering
Kötträtt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Halvflytande med fasta bitar
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Margarin tillfört, Saltad, Vatten tillfört, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Levergryta m grönsaker fryst

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Levergryta m grönsaker fryst och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Levergryta m grönsaker fryst. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Levergryta m grönsaker fryst. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %