Näringsvärde Leverbiff mald stekt fryst

Namn: Leverbiff mald stekt fryst (Artiodactyla spp.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Innanmat och inälvsmat 41
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Leverbiff mald stekt fryst

Kalorier223 kcal
Proteiner15,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
8,8 g
  0,7 g
  0,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14,4 g
  5,3 g
  6,3 g
  2,1 g
Kolesterol130 mg
Salt1,8 g
Aska3,6 g
Vatten58 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Leverbiff mald stekt fryst

Näringstäthet Leverbiff mald stekt fryst

Leverbiff mald stekt fryst är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 32% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Leverbiff mald stekt fryst (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A2483,3 µg310,4%
ß-Karoten160 µg-
Vitamin D0,47 µg9,4%
Vitamin E0,95 mg7,9%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,26 mg23,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,66 mg47,1%
Vitamin B3 (niacin)7,79 mg48,7%
Vitamin B60,52 mg37,1%
Vitamin B9 (folat)59,4 µg29,7%
Vitamin B1243,4 µg1736%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor182 mg26%
Jod0 µg0%
Järn4,6 mg32,9%
Kalcium31 mg3,9%
Kalium380 mg19%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium730 mg146%
Selen10 µg18,2%
Zink3,3 mg33%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,14 g5%
DHA (Fettsyra 22:6)0,1 g50%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,19 g-
Fettsyra 16:03,16 g-
Fettsyra 18:01,87 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,44 g-
Fettsyra 18:15,63 g-
Fettsyra 18:21,48 g-
Fettsyra 20:40,19 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,03 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,05 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Leverbiff mald stekt fryst

Näringsvärden relaterade livsmedel till Leverbiff mald stekt fryst

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Leverbiff mald stekt fryst223 kcal15,2 g8,8 g14,4 g
Leverbiff mald lever stekt hemlagad146 kcal12,8 g9,6 g6,4 g

Övrig information/klassificering av Leverbiff mald stekt fryst

Gruppering
Innanmat och inälvsmat
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Margarin tillfört, Saltad
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Leverbiff mald stekt fryst

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Leverbiff mald stekt fryst och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Leverbiff mald stekt fryst. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Leverbiff mald stekt fryst. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %