Näringsvärde Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Namn: Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå (Gallus gallus domesticus L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Kycklingburgare
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Kalorier168 kcal
Proteiner15 g
Kolhydrater11 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
7 g
  2 g
  3,4 g
  1 g
Kolesterol70 mg
Salt1,5 g
Aska2,4 g
Vatten64,6 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Näringstäthet Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A32 µg4%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E0,34 mg2,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,11 mg10%
Vitamin B2 (riboflavin)0,22 mg15,7%
Vitamin B3 (niacin)5,36 mg33,5%
Vitamin B60,28 mg20%
Vitamin B9 (folat)23 µg11,5%
Vitamin B120,6 µg24%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor150 mg21,4%
Jod0 µg0%
Järn1,8 mg12,9%
Kalcium24 mg3%
Kalium380 mg19%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium610 mg122%
Selen6 µg10,9%
Zink0,8 mg8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,07 g2,5%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,06 g-
Fettsyra 16:01,51 g-
Fettsyra 18:00,38 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,36 g-
Fettsyra 18:12,93 g-
Fettsyra 18:20,94 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Övrig information/klassificering av Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Gruppering
-
Art
Kyckling
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Mald
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Kött förpackning
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett Malningsgrad okänd, Styckningsdetalj Fågel
Tillverkare
Använd ej

Information om näringsvärde Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kyckling kycklingburgare ca 7% fett fryst rå. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %