Näringsvärde Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Namn: Kroppkakor el potatispalt m fläsk (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Kalorier169 kcal
Proteiner5,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
24,3 g
  1,5 g
  0,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
5,7 g
  2,5 g
  2,4 g
  0,6 g
Kolesterol12 mg
Salt1 g
Aska2,3 g
Vatten62 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Näringstäthet Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Kroppkakor el potatispalt m fläsk är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kroppkakor el potatispalt m fläsk (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A2 µg0,2%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,05 µg1%
Vitamin E0,08 mg0,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,2 mg18,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,09 mg6,4%
Vitamin B3 (niacin)3,25 mg20,3%
Vitamin B60,22 mg15,7%
Vitamin B9 (folat)12 µg6%
Vitamin B120,3 µg12%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor82 mg11,7%
Jod0 µg0%
Järn0,8 mg5,7%
Kalcium15 mg1,9%
Kalium245 mg12,2%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium390 mg78%
Selen2 µg3,6%
Zink0,6 mg6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,03 g1,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0,02 g10%
Fettsyra 4:0-10:00,01 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,1 g-
Fettsyra 16:01,38 g-
Fettsyra 18:00,81 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,18 g-
Fettsyra 18:11,96 g-
Fettsyra 18:20,46 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,02 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Näringsvärden relaterade livsmedel till Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Kroppkakor el potatispalt m fläsk169 kcal5,7 g24,3 g5,7 g
Kroppkakor153 kcal5,4 g21,6 g5,3 g
Potatispalt141 kcal4,8 g28,8 g1,7 g

Övrig information/klassificering av Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Frukt tillfört, Kött tillfört, Råg tillfört
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Kroppkakor el potatispalt m fläsk

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kroppkakor el potatispalt m fläsk och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kroppkakor el potatispalt m fläsk. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kroppkakor el potatispalt m fläsk. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %