Näringsvärde Korv fett ca 15%

Namn: Korv fett ca 15% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Korv fett ca 15%

Kalorier189 kcal
Proteiner9,5 g
Kolhydrater5,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14,4 g
  5,4 g
  6,5 g
  1,2 g
Kolesterol65 mg
Salt2 g
Aska2,4 g
Vatten68 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Korv fett ca 15%

Näringstäthet Korv fett ca 15%

Korv fett ca 15% är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 11% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Korv fett ca 15% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A17,7 µg2,2%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,14 mg12,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)3,79 mg23,7%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B120,54 µg21,6%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor88 mg12,6%
Jod0 µg0%
Järn1 mg7,1%
Kalcium8 mg1%
Kalium137 mg6,8%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium780 mg156%
Selen2 µg3,6%
Zink1,4 mg14%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,1 g3,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,24 g-
Fettsyra 16:03,16 g-
Fettsyra 18:01,81 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,45 g-
Fettsyra 18:15,85 g-
Fettsyra 18:21,03 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Korv fett ca 15%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Korv fett ca 15% väger efter tillagning
Kokning91 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Korv fett ca 15%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Korv fett ca 15%189 kcal9,5 g5,7 g14,4 g
Korv fett ca 11%180 kcal11 g8 g11,6 g
Lättkorv fett 7% Må gott131 kcal10,1 g7,5 g7 g

Övrig information/klassificering av Korv fett ca 15%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Grönsak tillförd, Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Lagrad, Rökt eller rök smaksatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Korv fett ca 15%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Korv fett ca 15% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Korv fett ca 15%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Korv fett ca 15% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Korv fett ca 15%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %