Näringsvärde Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Namn: Kebabasås vit fett 30% Rydbergs (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Vit Kebabsås
Livsmedelsgrupp: Sås 62
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Kalorier300 kcal
Proteiner1,7 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
5 g
  2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
30,9 g
  5,7 g
  15,8 g
  7,9 g
Kolesterol25 mg
Salt0,9 g
Aska1,3 g
Vatten61,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Näringstäthet Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Kebabasås vit fett 30% Rydbergs är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kebabasås vit fett 30% Rydbergs (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A58 µg7,2%
ß-Karoten28 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E8,11 mg67,6%
Vitamin K60 µg80%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,02 mg1,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,09 mg6,4%
Vitamin B3 (niacin)0,5 mg3,1%
Vitamin B60,04 mg2,9%
Vitamin B9 (folat)5,2 µg2,6%
Vitamin B120,13 µg5,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor45,8 mg6,5%
Jod3 µg2%
Järn0,28 mg2%
Kalcium36 mg4,5%
Kalium93,6 mg4,7%
Magnesium5,7 mg1,5%
Natrium355,9 mg71,2%
Selen0 µg0%
Zink0,24 mg2,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:32,54 g90,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,47 g-
Fettsyra 12:00,17 g-
Fettsyra 14:00,6 g-
Fettsyra 16:02,89 g-
Fettsyra 18:01,06 g-
Fettsyra 20:00,16 g-
Fettsyra 16:10,17 g-
Fettsyra 18:115,08 g-
Fettsyra 18:25,36 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Övrig information/klassificering av Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Gruppering
Sås
Art
Ko
Del av växt/djur
Mjölk
Fysisk form
Vätska, hög viskositet, med små partiklar
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Kryddor eller örter tillsatt, Majs tillfört, Modifierad stärkelse tillfört, Saltad, Vatten tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Äggula tillförd
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Flaska, Plast
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Kebabasås vit fett 30% Rydbergs

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kebabasås vit fett 30% Rydbergs och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kebabasås vit fett 30% Rydbergs. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kebabasås vit fett 30% Rydbergs. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %