Näringsvärde Kebab m bröd sallad sås

Namn: Kebab m bröd sallad sås (Bos Taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Kebab med bröd
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Snabbmat


Makronutrienter mm per 100 g Kebab m bröd sallad sås

Kalorier216 kcal
Proteiner7,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
20,1 g
  1,2 g
  1,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
12 g
  4 g
  4,2 g
  3 g
Kolesterol28,2 mg
Salt1,4 g
Aska1,8 g
Vatten58,4 g
Avfall1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kebab m bröd sallad sås

Näringstäthet Kebab m bröd sallad sås

Kebab m bröd sallad sås är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 11% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kebab m bröd sallad sås (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A18,5 µg2,3%
ß-Karoten97 µg-
Vitamin D0,06 µg1,2%
Vitamin E0,91 mg7,6%
Vitamin K2 µg2,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,07 mg6,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,3%
Vitamin B3 (niacin)2,9 mg18,1%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)11,9 µg5,9%
Vitamin B120,33 µg13,2%
Vitamin C2,5 mg3,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor89,8 mg12,8%
Jod1,6 µg1,1%
Järn1,05 mg7,5%
Kalcium18,8 mg2,3%
Kalium167 mg8,3%
Magnesium17,9 mg4,8%
Natrium548,1 mg109,6%
Selen2,31 µg4,2%
Zink1,38 mg13,8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,4 g14,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,21 g-
Fettsyra 16:02,28 g-
Fettsyra 18:01,19 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,29 g-
Fettsyra 18:13,77 g-
Fettsyra 18:22,57 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kebab m bröd sallad sås

Näringsvärden relaterade livsmedel till Kebab m bröd sallad sås

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Kebab m bröd sallad sås216 kcal7,8 g20,1 g12 g
Kebab special m pommes frites237 kcal6,4 g16,6 g16,6 g

Övrig information/klassificering av Kebab m bröd sallad sås

Gruppering
Kötträtt
Art
Nötkreatur
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
-
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Kebab m bröd sallad sås

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kebab m bröd sallad sås och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kebab m bröd sallad sås. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kebab m bröd sallad sås. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %