Näringsvärde Kantarellstuvning

Namn: Kantarellstuvning (Cantharellus spp.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Kantarellstuvning
Livsmedelsgrupp: Grönsaker, rotfrukter och svamp 7
Livsmedelstyp: Del av måltid, grönsaker


Makronutrienter mm per 100 g Kantarellstuvning

Kalorier176 kcal
Proteiner3,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
8,2 g
  2,2 g
  2,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
15,1 g
  5,8 g
  6 g
  2,2 g
Kolesterol23,5 mg
Salt0,9 g
Aska1,9 g
Vatten71,4 g
Avfall5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kantarellstuvning

Näringstäthet Kantarellstuvning

Kantarellstuvning är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 18% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kantarellstuvning (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A144,2 µg18%
ß-Karoten672 µg-
Vitamin D10,72 µg214,4%
Vitamin E1,93 mg16,1%
Vitamin K7 µg9,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,07 mg6,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,17 mg12,1%
Vitamin B3 (niacin)3,49 mg21,8%
Vitamin B60,04 mg2,9%
Vitamin B9 (folat)9,5 µg4,8%
Vitamin B120,31 µg12,4%
Vitamin C0,2 mg0,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor91,9 mg13,1%
Jod46,3 µg30,9%
Järn0,44 mg3,1%
Kalcium76,1 mg9,5%
Kalium316,3 mg15,8%
Magnesium12,5 mg3,3%
Natrium380,2 mg76%
Selen1,08 µg2%
Zink0,73 mg7,3%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,69 g24,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,59 g-
Fettsyra 12:00,26 g-
Fettsyra 14:00,84 g-
Fettsyra 16:02,92 g-
Fettsyra 18:00,96 g-
Fettsyra 20:00,05 g-
Fettsyra 16:10,19 g-
Fettsyra 18:15,62 g-
Fettsyra 18:21,49 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kantarellstuvning

Näringsvärden relaterade livsmedel till Kantarellstuvning

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Kantarellstuvning176 kcal3,5 g8,2 g15,1 g
Champinjonstuvning173 kcal3,5 g6,6 g15,1 g

Övrig information/klassificering av Kantarellstuvning

Gruppering
Grönsaker, rotfrukter och svamp
Art
Kantarell
Del av växt/djur
Del av alg eller svamp
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Kantarellstuvning

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kantarellstuvning och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kantarellstuvning. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kantarellstuvning. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %