Näringsvärde Kalvfrikassé fryst

Namn: Kalvfrikassé fryst (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Kalvfrikassé fryst

Kalorier126 kcal
Proteiner14,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
3,1 g
  0,6 g
  0,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
6,2 g
  2,3 g
  2,8 g
  0,8 g
Kolesterol43 mg
Salt1,2 g
Aska1,9 g
Vatten74 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kalvfrikassé fryst

Näringstäthet Kalvfrikassé fryst

Kalvfrikassé fryst är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kalvfrikassé fryst (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A129,9 µg16,2%
ß-Karoten1187 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E0,54 mg4,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,15 mg13,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,2 mg14,3%
Vitamin B3 (niacin)7,71 mg48,2%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)7 µg3,5%
Vitamin B121,5 µg60%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor106 mg15,1%
Jod0 µg0%
Järn1,8 mg12,9%
Kalcium10 mg1,2%
Kalium240 mg12%
Magnesium11 mg2,9%
Natrium485 mg97%
Selen1 µg1,8%
Zink2,5 mg25%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,11 g3,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,04 g-
Fettsyra 12:00,15 g-
Fettsyra 14:00,21 g-
Fettsyra 16:01,1 g-
Fettsyra 18:00,7 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,19 g-
Fettsyra 18:12,46 g-
Fettsyra 18:20,55 g-
Fettsyra 20:40,05 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kalvfrikassé fryst

Övrig information/klassificering av Kalvfrikassé fryst

Gruppering
Kötträtt
Art
Kalv
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Halvflytande med fasta bitar
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Kalvfrikassé fryst

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kalvfrikassé fryst och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kalvfrikassé fryst. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kalvfrikassé fryst. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %