Näringsvärde Kabanoss korv stekt

Namn: Kabanoss korv stekt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Kabanoss
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Kabanoss korv stekt

Kalorier372 kcal
Proteiner18,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
1,9 g
  0,7 g
  1,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
33 g
  12,2 g
  15,3 g
  3,3 g
Kolesterol73 mg
Salt3,2 g
Aska3,9 g
Vatten42,9 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kabanoss korv stekt

Näringstäthet Kabanoss korv stekt

Kabanoss korv stekt är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 19% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kabanoss korv stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A6,3 µg0,8%
ß-Karoten76 µg-
Vitamin D0,38 µg7,6%
Vitamin E0,11 mg0,9%
Vitamin K4 µg5,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,24 mg21,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,15 mg10,7%
Vitamin B3 (niacin)7,4 mg46,2%
Vitamin B60,21 mg15%
Vitamin B9 (folat)10,5 µg5,2%
Vitamin B121 µg40%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor233 mg33,3%
Jod3,9 µg2,6%
Järn1,91 mg13,6%
Kalcium11,6 mg1,5%
Kalium248 mg12,4%
Magnesium19 mg5,1%
Natrium1263 mg252,6%
Selen8,8 µg16%
Zink3,25 mg32,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,25 g8,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,03 g15%
Fettsyra 4:0-10:00,03 g-
Fettsyra 12:00,03 g-
Fettsyra 14:00,5 g-
Fettsyra 16:07,29 g-
Fettsyra 18:04,09 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,85 g-
Fettsyra 18:113,99 g-
Fettsyra 18:22,67 g-
Fettsyra 20:40,06 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,03 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,06 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kabanoss korv stekt

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Kabanoss korv stekt väger efter tillagning
Kokning91 g

Övrig information/klassificering av Kabanoss korv stekt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Animaliskt fett eller olja tillfört, Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Saltad
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Kabanoss korv stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kabanoss korv stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kabanoss korv stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Kabanoss korv stekt ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kabanoss korv stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %