Näringsvärde Köttbullar stekta hemlagade

Namn: Köttbullar stekta hemlagade (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Köttbullar stekta hemlagade

Kalorier177 kcal
Proteiner15,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
6,1 g
  0,3 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
10 g
  3,9 g
  4,5 g
  1 g
Kolesterol75 mg
Salt1,2 g
Aska2,1 g
Vatten66 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Köttbullar stekta hemlagade

Näringstäthet Köttbullar stekta hemlagade

Köttbullar stekta hemlagade är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 18% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Köttbullar stekta hemlagade (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A50,8 µg6,4%
ß-Karoten10 µg-
Vitamin D0,86 µg17,2%
Vitamin E1,1 mg9,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,17 mg15,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,3 mg21,4%
Vitamin B3 (niacin)6,4 mg40%
Vitamin B60,37 mg26,4%
Vitamin B9 (folat)8 µg4%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor157 mg22,4%
Jod0 µg0%
Järn2,2 mg15,7%
Kalcium28 mg3,5%
Kalium300 mg15%
Magnesium18 mg4,8%
Natrium480 mg96%
Selen2 µg3,6%
Zink3 mg30%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,17 g6,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,1 g-
Fettsyra 12:00,21 g-
Fettsyra 14:00,31 g-
Fettsyra 16:01,98 g-
Fettsyra 18:01,08 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,32 g-
Fettsyra 18:13,91 g-
Fettsyra 18:20,74 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Köttbullar stekta hemlagade

Övrig information/klassificering av Köttbullar stekta hemlagade

Gruppering
Kötträtt
Art
Nötkreatur
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Grönsak tillförd, Mjölk tillförd, Smaksatt, krydda eller ört tillsatt, Spannmål tillförd, Vatten tillfört, Ägg tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Hemlagat
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Köttbullar stekta hemlagade

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Köttbullar stekta hemlagade och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Köttbullar stekta hemlagade. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Köttbullar stekta hemlagade. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %