Näringsvärde Köttbullar nötfärs stekta

Namn: Köttbullar nötfärs stekta (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: -


Makronutrienter mm per 100 g Köttbullar nötfärs stekta

Kalorier169 kcal
Proteiner16,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
4,5 g
  0,4 g
  0,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
9,5 g
  4 g
  4,2 g
  0,6 g
Kolesterol74,3 mg
Salt1,8 g
Aska2,5 g
Vatten66,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Köttbullar nötfärs stekta

Näringstäthet Köttbullar nötfärs stekta

Köttbullar nötfärs stekta är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 19% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Köttbullar nötfärs stekta (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A32,2 µg4%
ß-Karoten22 µg-
Vitamin D0,24 µg4,8%
Vitamin E1,01 mg8,4%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,07 mg6,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,17 mg12,1%
Vitamin B3 (niacin)6,34 mg39,6%
Vitamin B60,18 mg12,9%
Vitamin B9 (folat)12 µg6%
Vitamin B121,06 µg42,4%
Vitamin C0,1 mg0,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor164,6 mg23,5%
Jod85,3 µg56,9%
Järn1,81 mg12,9%
Kalcium33,1 mg4,1%
Kalium257,2 mg12,9%
Magnesium22,2 mg5,9%
Natrium716,1 mg143,2%
Selen6,27 µg11,4%
Zink3,89 mg38,9%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,07 g2,5%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,02 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,25 g-
Fettsyra 16:02,19 g-
Fettsyra 18:01,24 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,35 g-
Fettsyra 18:13,65 g-
Fettsyra 18:20,44 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Köttbullar nötfärs stekta

Övrig information/klassificering av Köttbullar nötfärs stekta

Gruppering
Kötträtt
Art
-
Del av växt/djur
-
Fysisk form
-
Värmebehandling
-
Tillagningsmetod
-
Industriell process
-
Konserveringsmetod
-
Förpackningsmedium
-
Förpackningstyp
-
Förpackningsmaterial
-
Etikett
-
Ursprung
-
Utmärkande drag
-
Tillverkare
-

Information om näringsvärde Köttbullar nötfärs stekta

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Köttbullar nötfärs stekta och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Köttbullar nötfärs stekta. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Köttbullar nötfärs stekta. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %