Näringsvärde Isterband fett 15%

Namn: Isterband fett 15% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Isterband fett 15%

Kalorier244 kcal
Proteiner11 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
12,6 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
17 g
  6,6 g
  8 g
  1,4 g
Kolesterol65 mg
Salt0,8 g
Aska2,3 g
Vatten57,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Isterband fett 15%

Näringstäthet Isterband fett 15%

Isterband fett 15% är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Isterband fett 15% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A28 µg3,5%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E0,27 mg2,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,17 mg15,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,3%
Vitamin B3 (niacin)4,52 mg28,2%
Vitamin B60,18 mg12,9%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B120,33 µg13,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor78 mg11,1%
Jod0 µg0%
Järn1,2 mg8,6%
Kalcium11 mg1,4%
Kalium178 mg8,9%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium320 mg64%
Selen2 µg3,6%
Zink1,24 mg12,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,13 g4,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,29 g-
Fettsyra 16:03,81 g-
Fettsyra 18:02,33 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,52 g-
Fettsyra 18:17,18 g-
Fettsyra 18:21,17 g-
Fettsyra 20:40,05 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Isterband fett 15%

Näringsvärden relaterade livsmedel till Isterband fett 15%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Isterband fett 15%244 kcal11 g12,6 g17 g
Isterband stekt270 kcal11,3 g12,9 g19,7 g
Rökt isterband fett ca19 %257 kcal10,7 g12,3 g18,7 g

Övrig information/klassificering av Isterband fett 15%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Lagrad, Mjölksyre fermenterad, Rökt eller rök smaksatt, Saltad, Spannmål tillförd
Konserveringsmetod
Konserverad genom fermentering, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Isterband fett 15%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Isterband fett 15% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Isterband fett 15%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Isterband fett 15%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %