Näringsvärde Gris fläskkotlett panerad stekt

Namn: Gris fläskkotlett panerad stekt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kött 129
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Gris fläskkotlett panerad stekt

Kalorier265 kcal
Proteiner19,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
7,7 g
  0,4 g
  0,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
17,8 g
  5,5 g
  8,3 g
  3 g
Kolesterol78,8 mg
Salt1,4 g
Aska2,3 g
Vatten53 g
Avfall19 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Gris fläskkotlett panerad stekt

Näringstäthet Gris fläskkotlett panerad stekt

Gris fläskkotlett panerad stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Gris fläskkotlett panerad stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A44,7 µg5,6%
ß-Karoten12 µg-
Vitamin D0,93 µg18,6%
Vitamin E2,37 mg19,8%
Vitamin K8 µg10,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,6 mg54,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,3 mg21,4%
Vitamin B3 (niacin)8,76 mg54,8%
Vitamin B60,4 mg28,6%
Vitamin B9 (folat)14,9 µg7,4%
Vitamin B120,58 µg23,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor199,8 mg28,5%
Jod59 µg39,3%
Järn1,62 mg11,6%
Kalcium14,9 mg1,9%
Kalium321,7 mg16,1%
Magnesium30,1 mg8%
Natrium557,4 mg111,5%
Selen10,88 µg19,8%
Zink2,8 mg28%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,53 g18,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,05 g25%
Fettsyra 4:0-10:00,02 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,21 g-
Fettsyra 16:03,3 g-
Fettsyra 18:01,8 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,39 g-
Fettsyra 18:17,62 g-
Fettsyra 18:22,22 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Gris fläskkotlett panerad stekt

Mått och vikter

Hur mycket väger Gris fläskkotlett panerad stekt?
MåttVikt (g)
1 Portion125 g
Räkna på mått och vikter för Gris fläskkotlett panerad stekt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Gris fläskkotlett panerad stekt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Gris fläskkotlett panerad stekt265 kcal19,1 g7,7 g17,8 g
Gris bog stekt163 kcal22 g0 g8,3 g
Gris fläsk ben m kött kokt225 kcal20,6 g0 g15,9 g
Gris fläsk filé skivor stekt128 kcal24,6 g0 g3,1 g
Gris fläsk karré skivor stekt202 kcal21 g0 g13,2 g
Gris fläsk kotlett stekt217 kcal22,7 g0 g14,1 g
Gris fläsk kött grillat183 kcal22,7 g0 g10,2 g
Gris fläsk lägg u svål kokt149 kcal23,3 g0 g6,2 g
Gris fläskkött kokt182 kcal22,6 g0 g10,2 g
Gris fötter kokta238 kcal27 g0 g14,5 g
Gris kassler kotlettrad rökt stekt el värmd114 kcal22,3 g0,5 g2,4 g
Gris revbensspjäll ugnsstekt grillat247 kcal19 g3 g17,8 g
Nöt fläsk kött stekt ospec.175 kcal23,5 g0 g8,9 g

Övrig information/klassificering av Gris fläskkotlett panerad stekt

Gruppering
Kött
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Skivad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Gris fläskkotlett panerad stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Gris fläskkotlett panerad stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Gris fläskkotlett panerad stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Gris fläskkotlett panerad stekt
Hur mycket Gris fläskkotlett panerad stekt väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Gris fläskkotlett panerad stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %