Näringsvärde Gris fläsk karré stekt u steksky

Namn: Gris fläsk karré stekt u steksky (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Karre
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Gris fläsk karré stekt u steksky

Kalorier233 kcal
Proteiner19,6 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
17,3 g
  7,5 g
  7,1 g
  1,9 g
Kolesterol98 mg
Salt1,2 g
Aska1,8 g
Vatten61,3 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Gris fläsk karré stekt u steksky

Näringstäthet Gris fläsk karré stekt u steksky

Gris fläsk karré stekt u steksky är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 21% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Gris fläsk karré stekt u steksky (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A12 µg1,5%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D1 µg20%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,56 mg50,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,34 mg24,3%
Vitamin B3 (niacin)7,99 mg49,9%
Vitamin B60,32 mg22,9%
Vitamin B9 (folat)5 µg2,5%
Vitamin B120,7 µg28%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor210 mg30%
Jod0 µg0%
Järn2,3 mg16,4%
Kalcium14 mg1,8%
Kalium355 mg17,8%
Magnesium27 mg7,2%
Natrium465 mg93%
Selen3 µg5,5%
Zink3,7 mg37%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,07 g35%
Fettsyra 4:0-10:00,02 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,31 g-
Fettsyra 16:04,43 g-
Fettsyra 18:02,6 g-
Fettsyra 20:00,05 g-
Fettsyra 16:10,58 g-
Fettsyra 18:16,28 g-
Fettsyra 18:21,48 g-
Fettsyra 20:40,05 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,02 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,05 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Gris fläsk karré stekt u steksky

Näringsvärden relaterade livsmedel till Gris fläsk karré stekt u steksky

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Gris fläsk karré stekt u steksky233 kcal19,6 g0 g17,3 g
Gris skinkstek stekt u steksky fryst164 kcal26,5 g0 g6,4 g

Övrig information/klassificering av Gris fläsk karré stekt u steksky

Gruppering
Kötträtt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Styckningsdetalj, annan
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Gris fläsk karré stekt u steksky

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Gris fläsk karré stekt u steksky och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Gris fläsk karré stekt u steksky. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Gris fläsk karré stekt u steksky. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %