Näringsvärde Grönsaksbiff stekt

Namn: Grönsaksbiff stekt  Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Grönsaker och svamp 93
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Grönsaksbiff stekt

Kalorier121 kcal
Proteiner5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
15,4 g
  4 g
  3,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
5,3 g
  1,2 g
  2,4 g
  1,2 g
Kolesterol43,9 mg
Salt1,5 g
Aska2,5 g
Vatten71,7 g
Avfall5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Grönsaksbiff stekt

Näringstäthet Grönsaksbiff stekt

Grönsaksbiff stekt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 15% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Grönsaksbiff stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A102,8 µg12,9%
ß-Karoten613 µg-
Vitamin D0,33 µg6,6%
Vitamin E2,02 mg16,8%
Vitamin K4 µg5,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,1 mg7,1%
Vitamin B3 (niacin)2,07 mg12,9%
Vitamin B60,1 mg7,1%
Vitamin B9 (folat)27,6 µg13,8%
Vitamin B120,19 µg7,6%
Vitamin C3,2 mg4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor110,1 mg15,7%
Jod72,9 µg48,6%
Järn0,93 mg6,6%
Kalcium61,4 mg7,7%
Kalium370 mg18,5%
Magnesium22,9 mg6,1%
Natrium599,1 mg119,8%
Selen4,85 µg8,8%
Zink0,75 mg7,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,28 g10%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,07 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,08 g-
Fettsyra 16:00,69 g-
Fettsyra 18:00,23 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,05 g-
Fettsyra 18:12,26 g-
Fettsyra 18:20,92 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Grönsaksbiff stekt

Mått och vikter

Hur mycket väger Grönsaksbiff stekt?
MåttVikt (g)
1 Portion150 g
Räkna på mått och vikter för Grönsaksbiff stekt

Övrig information/klassificering av Grönsaksbiff stekt

Gruppering
Grönsaker och svamp
Art
Grönsaksproducerande planta
Del av växt/djur
Del av växt
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Konserverad genom kylning eller frysning
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Låda, box, ask
Förpackningsmaterial
Papper
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Grönsaksbiff stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Grönsaksbiff stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Grönsaksbiff stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Grönsaksbiff stekt
Hur mycket Grönsaksbiff stekt väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Grönsaksbiff stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %