Näringsvärde Grönpepparpaté

Namn: Grönpepparpaté (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kött 6
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Grönpepparpaté

Kalorier299 kcal
Proteiner15,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
2,3 g
  1,2 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
26 g
  7,5 g
  8,3 g
  3,3 g
Kolesterol180 mg
Salt2,3 g
Aska3 g
Vatten53,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Grönpepparpaté

Näringstäthet Grönpepparpaté

Grönpepparpaté är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 37% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Grönpepparpaté (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11170,3 µg1396,3%
ß-Karoten4 µg-
Vitamin D0,81 µg16,2%
Vitamin E0,21 mg1,8%
Vitamin K5 µg6,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,16 mg14,5%
Vitamin B2 (riboflavin)1,65 mg117,9%
Vitamin B3 (niacin)10,5 mg65,6%
Vitamin B60,28 mg20%
Vitamin B9 (folat)121 µg60,5%
Vitamin B127,46 µg298,4%
Vitamin C34 mg42,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor174 mg24,9%
Jod9,6 µg6,4%
Järn8,38 mg59,9%
Kalcium9,1 mg1,1%
Kalium161 mg8,1%
Magnesium10,6 mg2,8%
Natrium911 mg182,2%
Selen32,2 µg58,5%
Zink3,47 mg34,7%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,25 g8,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,25 g-
Fettsyra 16:04,31 g-
Fettsyra 18:02,73 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,49 g-
Fettsyra 18:17,53 g-
Fettsyra 18:22,62 g-
Fettsyra 20:40,25 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,02 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Grönpepparpaté

Övrig information/klassificering av Grönpepparpaté

Gruppering
Kött
Art
Gris
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Halvfast med fasta bitar
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Animaliskt fett eller olja tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Kött tillfört, Mjölk eller mjölkprodukt tillförd, Saltad
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Grönpepparpaté

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Grönpepparpaté och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Grönpepparpaté. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Grönpepparpaté. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %