Näringsvärde Gåsleverpastej rökt konserv

Namn: Gåsleverpastej rökt konserv (Anserini spp.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kött 6
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Gåsleverpastej rökt konserv

Kalorier454 kcal
Proteiner11,4 g
Kolhydrater4,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
44 g
  16,2 g
  19,2 g
  6,5 g
Kolesterol150 mg
Salt2,2 g
Aska3 g
Vatten37 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Gåsleverpastej rökt konserv

Näringstäthet Gåsleverpastej rökt konserv

Gåsleverpastej rökt konserv är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 32% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Gåsleverpastej rökt konserv (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A3000 µg375%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,6 µg12%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,09 mg8,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,3 mg21,4%
Vitamin B3 (niacin)4,59 mg28,7%
Vitamin B60,34 mg24,3%
Vitamin B9 (folat)114 µg57%
Vitamin B129,4 µg376%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor182 mg26%
Jod0 µg0%
Järn8 mg57,1%
Kalcium22 mg2,8%
Kalium184 mg9,2%
Magnesium19 mg5,1%
Natrium880 mg176%
Selen18 µg32,7%
Zink2,3 mg23%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,42 g15%
DHA (Fettsyra 22:6)0,29 g145%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,59 g-
Fettsyra 16:09,64 g-
Fettsyra 18:05,7 g-
Fettsyra 20:00,13 g-
Fettsyra 16:11,34 g-
Fettsyra 18:117,2 g-
Fettsyra 18:24,53 g-
Fettsyra 20:40,59 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,08 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,17 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Gåsleverpastej rökt konserv

Övrig information/klassificering av Gåsleverpastej rökt konserv

Gruppering
Kött
Art
Gås
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Rökt eller rök smaksatt
Konserveringsmetod
Steriliserad/hermetiserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Gåsleverpastej rökt konserv

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Gåsleverpastej rökt konserv och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Gåsleverpastej rökt konserv. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Gåsleverpastej rökt konserv. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %