Näringsvärde Frukt torkad

Namn: Frukt torkad (Angiospermae) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Konserverad frukt och bär 37
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Frukt torkad

Kalorier266 kcal
Proteiner3,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
65,8 g
  9 g
  42,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0 g
  0,2 g
  0,1 g
Salt0,1 g
Aska2,4 g
Vatten28 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Frukt torkad

Näringstäthet Frukt torkad

Frukt torkad är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Frukt torkad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A121,7 µg15,2%
ß-Karoten1460 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,16 mg11,4%
Vitamin B3 (niacin)2,45 mg15,3%
Vitamin B60,16 mg11,4%
Vitamin B9 (folat)7 µg3,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C4 mg5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor79 mg11,3%
Jod0 µg0%
Järn4 mg28,6%
Kalcium45 mg5,6%
Kalium880 mg44%
Magnesium39 mg10,4%
Natrium34 mg6,8%
Selen0,5 µg0,9%
Zink0,5 mg5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,03 g-
Fettsyra 18:00,01 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,24 g-
Fettsyra 18:20,11 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Frukt torkad

Övrig information/klassificering av Frukt torkad

Gruppering
Konserverad frukt och bär
Art
Fruktproducerande planta
Del av växt/djur
Hel växt eller de mesta delarna används
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Frukt torkad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Frukt torkad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Frukt torkad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Frukt torkad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %