Näringsvärde Frukostkorv fett 23%

Namn: Frukostkorv fett 23% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Frukostkorv
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Frukostkorv fett 23%

Kalorier257 kcal
Proteiner9,9 g
Kolhydrater3,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
23 g
  8,6 g
  10,9 g
  2,4 g
Kolesterol65 mg
Salt2 g
Aska2,4 g
Vatten61,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Frukostkorv fett 23%

Näringstäthet Frukostkorv fett 23%

Frukostkorv fett 23% är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 13% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Frukostkorv fett 23% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A10,7 µg1,3%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,14 mg12,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,09 mg6,4%
Vitamin B3 (niacin)3,82 mg23,9%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor87 mg12,4%
Jod0 µg0%
Järn1,1 mg7,9%
Kalcium12 mg1,5%
Kalium124 mg6,2%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium790 mg158%
Selen2 µg3,6%
Zink1,7 mg17%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,13 g4,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,04 g20%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,39 g-
Fettsyra 16:05,2 g-
Fettsyra 18:02,78 g-
Fettsyra 20:00,09 g-
Fettsyra 16:10,88 g-
Fettsyra 18:19,6 g-
Fettsyra 18:21,86 g-
Fettsyra 20:40,07 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Frukostkorv fett 23%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Frukostkorv fett 23% väger efter tillagning
Kokning91 g
Stekning91 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Frukostkorv fett 23%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Frukostkorv fett 23%257 kcal9,9 g3,2 g23 g
Frukostkorv fett 23% kokt272 kcal10,5 g3,4 g24,4 g
Frukostkorv stekt272 kcal10,5 g3,4 g24,4 g

Övrig information/klassificering av Frukostkorv fett 23%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Rökt eller rök smaksatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Frukostkorv fett 23%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Frukostkorv fett 23% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Frukostkorv fett 23%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Frukostkorv fett 23% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Frukostkorv fett 23%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %