Näringsvärde Friterade räkor

Namn: Friterade räkor (Pandalus borealis) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Friterade Räkor
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Friterade räkor

Kalorier287 kcal
Proteiner10,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
28 g
  0,2 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14,8 g
  5,1 g
  6,1 g
  2,8 g
Kolesterol164 mg
Salt1,6 g
Aska2,3 g
Vatten44,3 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Friterade räkor

Näringstäthet Friterade räkor

Friterade räkor är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Friterade räkor (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11 µg1,4%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,38 µg7,6%
Vitamin E1,12 mg9,3%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)4,64 mg29%
Vitamin B60,08 mg5,7%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B120,8 µg32%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor191 mg27,3%
Jod0 µg0%
Järn1 mg7,1%
Kalcium52 mg6,5%
Kalium90 mg4,5%
Magnesium23 mg6,1%
Natrium650 mg130%
Selen20 µg36,4%
Zink1,5 mg15%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,28 g-
Fettsyra 16:03,68 g-
Fettsyra 18:01,13 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,71 g-
Fettsyra 18:15,38 g-
Fettsyra 18:22,83 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Friterade räkor

Näringsvärden relaterade livsmedel till Friterade räkor

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Friterade räkor287 kcal10,6 g28 g14,8 g
Friterade räkor restaurang387 kcal6,9 g25,8 g29,1 g

Övrig information/klassificering av Friterade räkor

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Nordhavsräka
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Friterad
Industriell process
Fett eller olja vid fritering, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Restaurang/storkök

Information om näringsvärde Friterade räkor

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Friterade räkor och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Friterade räkor. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Friterade räkor. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %