Näringsvärde Fläskkorv fett ca 21% kokt

Namn: Fläskkorv fett ca 21% kokt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Fläskkorv fett ca 21% kokt

Kalorier234 kcal
Proteiner9,1 g
Kolhydrater3,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
20,5 g
  8,9 g
  8,4 g
  2,3 g
Kolesterol65 mg
Salt2,1 g
Aska2,6 g
Vatten64 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fläskkorv fett ca 21% kokt

Näringstäthet Fläskkorv fett ca 21% kokt

Fläskkorv fett ca 21% kokt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fläskkorv fett ca 21% kokt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A6 µg0,8%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,25 µg5%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,18 mg16,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,11 mg7,9%
Vitamin B3 (niacin)3,97 mg24,8%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)3 µg1,5%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor94 mg13,4%
Jod0 µg0%
Järn0,9 mg6,4%
Kalcium12 mg1,5%
Kalium125 mg6,2%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium830 mg166%
Selen2 µg3,6%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,1 g3,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,08 g40%
Fettsyra 4:0-10:00,02 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,37 g-
Fettsyra 16:05,26 g-
Fettsyra 18:03,09 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,68 g-
Fettsyra 18:17,44 g-
Fettsyra 18:21,76 g-
Fettsyra 20:40,06 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,02 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,06 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fläskkorv fett ca 21% kokt

Övrig information/klassificering av Fläskkorv fett ca 21% kokt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Malningsgrad okänd, Styckningsdetalj inte känd, Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Fläskkorv fett ca 21% kokt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fläskkorv fett ca 21% kokt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fläskkorv fett ca 21% kokt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fläskkorv fett ca 21% kokt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %