Näringsvärde Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Namn: Fiskgratäng u potatismos hemlagad  Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Kalorier114 kcal
Proteiner11,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
4,6 g
  0,1 g
  0,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
5,6 g
  2,2 g
  2,1 g
  0,8 g
Kolesterol81 mg
Salt1,1 g
Aska1,9 g
Vatten76,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Näringstäthet Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Fiskgratäng u potatismos hemlagad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fiskgratäng u potatismos hemlagad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A60,9 µg7,6%
ß-Karoten35 µg-
Vitamin D0,96 µg19,2%
Vitamin E0,1 mg0,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,12 mg8,6%
Vitamin B3 (niacin)3,79 mg23,7%
Vitamin B60,24 mg17,1%
Vitamin B9 (folat)12 µg6%
Vitamin B120,8 µg32%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor167 mg23,9%
Jod0 µg0%
Järn0,4 mg2,9%
Kalcium60 mg7,5%
Kalium260 mg13%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium425 mg85%
Selen14 µg25,5%
Zink0,6 mg6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,1 g3,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,1 g50%
Fettsyra 4:0-10:00,16 g-
Fettsyra 12:00,19 g-
Fettsyra 14:00,24 g-
Fettsyra 16:00,98 g-
Fettsyra 18:00,53 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,1 g-
Fettsyra 18:11,85 g-
Fettsyra 18:20,49 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,03 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Övrig information/klassificering av Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Fisk
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Margarin tillfört, Mjölk tillförd, Ost tillförd, Saltad, Vete tillfört, Ägg tillförd, Äggula tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Hemlagat
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Fiskgratäng u potatismos hemlagad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fiskgratäng u potatismos hemlagad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fiskgratäng u potatismos hemlagad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fiskgratäng u potatismos hemlagad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %