Näringsvärde Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Namn: Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Kalorier141 kcal
Proteiner7,4 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
11,3 g
  1,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
7,4 g
  2,6 g
  2,9 g
  1,5 g
Kolesterol80 mg
Salt0,9 g
Aska1,7 g
Vatten72,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Näringstäthet Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A68,5 µg8,6%
ß-Karoten40 µg-
Vitamin D0,8 µg16%
Vitamin E1,26 mg10,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,11 mg7,9%
Vitamin B3 (niacin)2,43 mg15,2%
Vitamin B60,11 mg7,9%
Vitamin B9 (folat)22,7 µg11,4%
Vitamin B120,81 µg32,4%
Vitamin C1,4 mg1,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor96 mg13,7%
Jod0 µg0%
Järn0,4 mg2,9%
Kalcium49 mg6,1%
Kalium291 mg14,6%
Magnesium9,9 mg2,6%
Natrium372 mg74,4%
Selen8,75 µg15,9%
Zink0,59 mg5,9%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,33 g11,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0,08 g40%
Fettsyra 4:0-10:00,14 g-
Fettsyra 12:00,24 g-
Fettsyra 14:00,22 g-
Fettsyra 16:01,48 g-
Fettsyra 18:00,39 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,06 g-
Fettsyra 18:12,69 g-
Fettsyra 18:21,05 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,04 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Övrig information/klassificering av Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Fisk och skaldjur tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Tidigare fryst
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fiskgratäng m potatismos o dillsås fryst tillagad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %