Näringsvärde Fiskfärs kokt

Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Fiskfärs kokt

Kalorier102 kcal
Proteiner13,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
7,6 g
  0,3 g
  2,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
1,7 g
  0,9 g
  0,4 g
  0,2 g
Kolesterol40 mg
Salt1,4 g
Aska2,4 g
Vatten74,8 g
Avfall10 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fiskfärs kokt

Näringstäthet Fiskfärs kokt

Fiskfärs kokt är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 22% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fiskfärs kokt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A33 µg4,1%
ß-Karoten241 µg-
Vitamin D1,03 µg20,6%
Vitamin E0,58 mg4,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,11 mg7,9%
Vitamin B3 (niacin)4,26 mg26,6%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)12,3 µg6,2%
Vitamin B121,19 µg47,6%
Vitamin C3,1 mg3,9%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor188,2 mg26,9%
Jod144 µg96%
Järn0,29 mg2,1%
Kalcium77,9 mg9,7%
Kalium342 mg17,1%
Magnesium25,4 mg6,8%
Natrium543,6 mg108,7%
Selen17,84 µg32,4%
Zink0,62 mg6,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,02 g0,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0,08 g40%
Fettsyra 4:0-10:00,09 g-
Fettsyra 12:00,04 g-
Fettsyra 14:00,14 g-
Fettsyra 16:00,45 g-
Fettsyra 18:00,14 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,03 g-
Fettsyra 18:10,32 g-
Fettsyra 18:20,04 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,03 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fiskfärs kokt

Övrig information/klassificering av Fiskfärs kokt

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Fisk, benig
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Fiskfärs kokt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fiskfärs kokt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fiskfärs kokt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fiskfärs kokt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %