Näringsvärde Fiskbullar panerade stekta

Namn: Fiskbullar panerade stekta  Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Fiskbullar panerade stekta

Kalorier162 kcal
Proteiner5,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
12 g
  0,3 g
  0,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
10,2 g
  1,3 g
  5 g
  2,4 g
Kolesterol45,7 mg
Salt2,2 g
Aska2,4 g
Vatten69,4 g
Avfall1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fiskbullar panerade stekta

Näringstäthet Fiskbullar panerade stekta

Fiskbullar panerade stekta är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fiskbullar panerade stekta (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A50,9 µg6,4%
ß-Karoten30 µg-
Vitamin D0,56 µg11,2%
Vitamin E2,67 mg22,3%
Vitamin K12 µg16%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)1,86 mg11,6%
Vitamin B60,04 mg2,9%
Vitamin B9 (folat)9,1 µg4,6%
Vitamin B120,31 µg12,4%
Vitamin C0,1 mg0,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor75 mg10,7%
Jod80,2 µg53,5%
Järn0,33 mg2,4%
Kalcium31,7 mg4%
Kalium97,8 mg4,9%
Magnesium11,9 mg3,2%
Natrium885,5 mg177,1%
Selen9,81 µg17,8%
Zink0,46 mg4,6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,68 g24,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0,03 g15%
Fettsyra 4:0-10:00,05 g-
Fettsyra 12:00,03 g-
Fettsyra 14:00,08 g-
Fettsyra 16:00,78 g-
Fettsyra 18:00,27 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,05 g-
Fettsyra 18:14,77 g-
Fettsyra 18:21,65 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fiskbullar panerade stekta

Övrig information/klassificering av Fiskbullar panerade stekta

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Fisk, benig
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Värmebehandlad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Okänd

Information om näringsvärde Fiskbullar panerade stekta

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fiskbullar panerade stekta och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fiskbullar panerade stekta. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fiskbullar panerade stekta. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %