Näringsvärde Fisk varmrökt

Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Fisk varmrökt

Kalorier180 kcal
Proteiner22,3 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
10,1 g
  2,2 g
  4,1 g
  2,8 g
Kolesterol72,2 mg
Salt1,1 g
Aska2 g
Vatten65,7 g
Avfall26 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fisk varmrökt

Näringstäthet Fisk varmrökt

Fisk varmrökt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 31% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fisk varmrökt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A13,5 µg1,7%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D8,39 µg167,8%
Vitamin E1,21 mg10,1%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,2 mg18,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,16 mg11,4%
Vitamin B3 (niacin)12,24 mg76,5%
Vitamin B60,42 mg30%
Vitamin B9 (folat)12,7 µg6,4%
Vitamin B1210,3 µg412%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor211,2 mg30,2%
Jod0,6 µg0,4%
Järn0,41 mg2,9%
Kalcium16,7 mg2,1%
Kalium363,5 mg18,2%
Magnesium24,8 mg6,6%
Natrium434,2 mg86,8%
Selen26,07 µg47,4%
Zink0,6 mg6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,16 g5,7%
DHA (Fettsyra 22:6)1,07 g535%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,37 g-
Fettsyra 16:01,4 g-
Fettsyra 18:00,28 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,76 g-
Fettsyra 18:12,63 g-
Fettsyra 18:20,32 g-
Fettsyra 20:40,08 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,44 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,18 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fisk varmrökt

Övrig information/klassificering av Fisk varmrökt

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Fisk, benig
Del av växt/djur
Skelett kött del
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Värmebehandlad
Tillagningsmetod
-
Industriell process
Rökt eller rök smaksatt
Konserveringsmetod
Varmrökt
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Skandinavien
Utmärkande drag
Odlingsförhållanden
Tillverkare
Okänd

Information om näringsvärde Fisk varmrökt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fisk varmrökt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fisk varmrökt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fisk varmrökt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %