Näringsvärde Falukorv ugnsstekt

Namn: Falukorv ugnsstekt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Falukorv ugnsstekt

Kalorier189 kcal
Proteiner8,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
7,4 g
  0,8 g
  3,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14,2 g
  6,2 g
  5,9 g
  1,2 g
Kolesterol39,4 mg
Salt1,3 g
Aska2,1 g
Vatten67,6 g
Avfall1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Falukorv ugnsstekt

Näringstäthet Falukorv ugnsstekt

Falukorv ugnsstekt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Falukorv ugnsstekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A46,1 µg5,8%
ß-Karoten145 µg-
Vitamin D0,11 µg2,2%
Vitamin E0,58 mg4,8%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)2,87 mg17,9%
Vitamin B60,1 mg7,1%
Vitamin B9 (folat)11,4 µg5,7%
Vitamin B120,56 µg22,4%
Vitamin C2,9 mg3,6%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor121,1 mg17,3%
Jod3,2 µg2,1%
Järn0,77 mg5,5%
Kalcium111 mg13,9%
Kalium195,9 mg9,8%
Magnesium18,8 mg5%
Natrium518,5 mg103,7%
Selen2,38 µg4,3%
Zink1,36 mg13,6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,11 g3,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,02 g10%
Fettsyra 4:0-10:00,36 g-
Fettsyra 12:00,11 g-
Fettsyra 14:00,54 g-
Fettsyra 16:03,4 g-
Fettsyra 18:01,67 g-
Fettsyra 20:00,05 g-
Fettsyra 16:10,43 g-
Fettsyra 18:15,15 g-
Fettsyra 18:20,96 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,02 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Falukorv ugnsstekt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Falukorv ugnsstekt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Falukorv ugnsstekt189 kcal8,6 g7,4 g14,2 g
Falukorv mager stekt228 kcal12 g2,7 g19 g
Falukorv skivad kokt274 kcal10,5 g3,9 g24,3 g
Falukorv stekt274 kcal10,5 g3,9 g24,3 g
Korv typ falukorv stekt268 kcal13,4 g8,3 g20,3 g

Övrig information/klassificering av Falukorv ugnsstekt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Ugn eller grill
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Falukorv ugnsstekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Falukorv ugnsstekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Falukorv ugnsstekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Falukorv ugnsstekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %