Näringsvärde Falukorv stekt

Namn: Falukorv stekt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Falukorv stekt

Kalorier274 kcal
Proteiner10,5 g
Kolhydrater3,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
24,3 g
  9,1 g
  11,5 g
  2,6 g
Kolesterol68,8 mg
Salt2,1 g
Aska2,5 g
Vatten58,7 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Falukorv stekt

Näringstäthet Falukorv stekt

Falukorv stekt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 13% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Falukorv stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11,3 µg1,4%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,21 µg4,2%
Vitamin E0,32 mg2,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,1 mg9,1%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)4,04 mg25,2%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)3,2 µg1,6%
Vitamin B120,93 µg37,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor88,9 mg12,7%
Jod2,2 µg1,5%
Järn1,27 mg9,1%
Kalcium10,6 mg1,3%
Kalium122,7 mg6,1%
Magnesium12,7 mg3,4%
Natrium846,5 mg169,3%
Selen2,12 µg3,9%
Zink2,01 mg20,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,14 g5%
DHA (Fettsyra 22:6)0,04 g20%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,41 g-
Fettsyra 16:05,5 g-
Fettsyra 18:02,94 g-
Fettsyra 20:00,1 g-
Fettsyra 16:10,93 g-
Fettsyra 18:110,16 g-
Fettsyra 18:21,97 g-
Fettsyra 20:40,07 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Falukorv stekt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Falukorv stekt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Falukorv stekt274 kcal10,5 g3,9 g24,3 g
Falukorv mager stekt228 kcal12 g2,7 g19 g
Falukorv skivad kokt274 kcal10,5 g3,9 g24,3 g
Falukorv ugnsstekt189 kcal8,6 g7,4 g14,2 g
Korv typ falukorv stekt268 kcal13,4 g8,3 g20,3 g

Övrig information/klassificering av Falukorv stekt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Skivad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Icke ätbart korvskinn
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Falukorv stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Falukorv stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Falukorv stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Falukorv stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %