Näringsvärde Citronjuice färskpressad

Namn: Citronjuice färskpressad (Citrus limon) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Citronjuice
Livsmedelsgrupp: Juice och nektar 20
Livsmedelstyp: Dryck


Makronutrienter mm per 100 g Citronjuice färskpressad

Kalorier35 kcal
Proteiner0,4 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
8,3 g
  1,6 g
Fett0 g
Aska0,3 g
Vatten91 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Citronjuice färskpressad

Näringstäthet Citronjuice färskpressad

Citronjuice färskpressad är ett näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 4% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Citronjuice färskpressad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A1 µg0,1%
ß-Karoten12 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,04 mg0,3%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,01 mg0,7%
Vitamin B3 (niacin)0,17 mg1,1%
Vitamin B60,05 mg3,6%
Vitamin B9 (folat)13 µg6,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C46 mg57,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor6 mg0,9%
Jod0,6 µg0,4%
Järn0,4 mg2,9%
Kalcium7 mg0,9%
Kalium124 mg6,2%
Magnesium7 mg1,9%
Natrium1 mg0,2%
Selen1,8 µg3,3%
Zink0,1 mg1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10 g-
Fettsyra 18:20 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Citronjuice färskpressad

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Citronjuice färskpressad väger efter tillagning
Kokning91 g
Stekning79 g
Ugn eller grill90 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Citronjuice färskpressad

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Citronjuice färskpressad35 kcal0,4 g8,3 g0 g
Citronjuice konc konserv32 kcal0,4 g6,9 g0,3 g

Övrig information/klassificering av Citronjuice färskpressad

Gruppering
Juice och nektar
Art
Citron
Del av växt/djur
Juice
Fysisk form
Vätska, låg viskositet, med små partiklar
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Färsk, Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Citronjuice färskpressad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Citronjuice färskpressad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Citronjuice färskpressad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Citronjuice färskpressad ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Citronjuice färskpressad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %