Näringsvärde Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Namn: Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Ciabatta


Makronutrienter mm per 100 g Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Kalorier191 kcal
Proteiner7,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
27,6 g
  2,5 g
  2,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
5,9 g
  2 g
  2,8 g
  0,6 g
Kolesterol7,2 mg
Salt1 g
Aska1,6 g
Vatten57,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Näringstäthet Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A43,7 µg5,5%
ß-Karoten183 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E0,55 mg4,6%
Vitamin K7 µg9,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,3%
Vitamin B3 (niacin)2,8 mg17,5%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)22,1 µg11,1%
Vitamin B120,35 µg14%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor103 mg14,7%
Jod5,5 µg3,7%
Järn0,86 mg6,1%
Kalcium75 mg9,4%
Kalium172 mg8,6%
Magnesium21,9 mg5,8%
Natrium397 mg79,4%
Selen1,8 µg3,3%
Zink0,96 mg9,6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,06 g2,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,13 g-
Fettsyra 12:00,08 g-
Fettsyra 14:00,25 g-
Fettsyra 16:01,12 g-
Fettsyra 18:00,33 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,06 g-
Fettsyra 18:12,69 g-
Fettsyra 18:20,57 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Övrig information/klassificering av Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Gruppering
Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pi
Art
Vete
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Värmebehandlad, flera komponenter, olika grader av behandling
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Fylld eller fyllning, Grönsak tillförd, Kolhydrat fermenterad, Ost tillförd, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ciabatta m mozzarella soltorkad tomat sallad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %