Näringsvärde Chokladkakor glutenfria

Namn: Chokladkakor glutenfria (Oryza sativa L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Chokladkakor glutenfria

Kalorier502 kcal
Proteiner1,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
68,9 g
  2,1 g
  16,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
25,1 g
  11,3 g
  9,5 g
  2,8 g
Salt1,1 g
Aska1,6 g
Vatten3,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Chokladkakor glutenfria

Näringstäthet Chokladkakor glutenfria

Chokladkakor glutenfria är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Chokladkakor glutenfria (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A273,7 µg34,2%
ß-Karoten32 µg-
Vitamin D2,03 µg40,6%
Vitamin E4,72 mg39,3%
Vitamin K16 µg21,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0 mg0%
Vitamin B2 (riboflavin)0 mg0%
Vitamin B3 (niacin)2,8 mg17,5%
Vitamin B60,08 mg5,7%
Vitamin B9 (folat)4,7 µg2,3%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor57,7 mg8,2%
Jod1 µg0,7%
Järn0,7 mg5%
Kalcium23,6 mg3%
Kalium101,9 mg5,1%
Magnesium26,8 mg7,1%
Natrium433 mg86,6%
Selen0 µg0%
Zink0,5 mg5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,35 g12,5%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,02 g-
Fettsyra 12:00,12 g-
Fettsyra 14:00,22 g-
Fettsyra 16:08,68 g-
Fettsyra 18:01,94 g-
Fettsyra 20:00,23 g-
Fettsyra 16:10,04 g-
Fettsyra 18:19,33 g-
Fettsyra 18:22,48 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Chokladkakor glutenfria

Näringsvärden relaterade livsmedel till Chokladkakor glutenfria

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Chokladkakor glutenfria502 kcal1,2 g68,9 g25,1 g
Amerikanska cookies choklad486 kcal5,2 g65,8 g22,9 g

Övrig information/klassificering av Chokladkakor glutenfria

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Ris
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Bakpulver tillfört, Choklad eller kakao tillförd, Färg tillförd, Majs tillfört, Margarin tillfört, Modifierad stärkelse tillfört, Saltad, Smaksatt, kryddor, Socker eller sirap tillfört, Stärkelse tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Låda, box, ask, Papper
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Chokladkakor glutenfria

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Chokladkakor glutenfria och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Chokladkakor glutenfria. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Chokladkakor glutenfria. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %