Näringsvärde Blodpudding blodkorv fett 14%

Namn: Blodpudding blodkorv fett 14% (Artiodactyla) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Blodpudding blodkorv fett 14%

Kalorier254 kcal
Proteiner11 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
22,3 g
  2,3 g
  10,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14 g
  5,6 g
  6,5 g
  1,1 g
Kolesterol65 mg
Salt1 g
Aska1,7 g
Vatten51 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Blodpudding blodkorv fett 14%

Näringstäthet Blodpudding blodkorv fett 14%

Blodpudding blodkorv fett 14% är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Blodpudding blodkorv fett 14% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A10 µg1,2%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D1 µg20%
Vitamin E0,15 mg1,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)2,89 mg18,1%
Vitamin B60,1 mg7,1%
Vitamin B9 (folat)5 µg2,5%
Vitamin B120,1 µg4%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor92 mg13,1%
Jod0 µg0%
Järn19 mg135,7%
Kalcium17 mg2,1%
Kalium139 mg6,9%
Magnesium16 mg4,3%
Natrium400 mg80%
Selen3 µg5,5%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,11 g3,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,31 g-
Fettsyra 16:03,23 g-
Fettsyra 18:01,8 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,55 g-
Fettsyra 18:15,64 g-
Fettsyra 18:20,95 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Blodpudding blodkorv fett 14%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Blodpudding blodkorv fett 14% väger efter tillagning
Stekning95 g

Övrig information/klassificering av Blodpudding blodkorv fett 14%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Blod
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Kryddor eller örter tillsatt, Saltad, Socker eller sirap tillfört, Spannmål tillförd, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fett Icke ätbar korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Blodpudding blodkorv fett 14%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Blodpudding blodkorv fett 14% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Blodpudding blodkorv fett 14%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Blodpudding blodkorv fett 14% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Blodpudding blodkorv fett 14%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %