Näringsvärde Blåbär torkade

Namn: Blåbär torkade (Vaccinium myrtillus L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Konserverad frukt och bär 37
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Blåbär torkade

Kalorier330 kcal
Proteiner4,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
79,8 g
  10 g
  45,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
1 g
  0 g
  0,1 g
  0,6 g
Salt0 g
Aska1,6 g
Vatten13 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Blåbär torkade

Näringstäthet Blåbär torkade

Blåbär torkade är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 9% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Blåbär torkade (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A12,5 µg1,6%
ß-Karoten150 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,2 mg1,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,02 mg1,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,1 mg7,1%
Vitamin B3 (niacin)2,27 mg14,2%
Vitamin B60,2 mg14,3%
Vitamin B9 (folat)12 µg6%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C3 mg3,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor120 mg17,1%
Jod0 µg0%
Järn4,8 mg34,3%
Kalcium140 mg17,5%
Kalium559 mg28%
Magnesium53 mg14,1%
Natrium16,3 mg3,3%
Selen0 µg0%
Zink1 mg10%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,36 g12,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,03 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,11 g-
Fettsyra 18:20,28 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Blåbär torkade

Näringsvärden relaterade livsmedel till Blåbär torkade

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Blåbär torkade330 kcal4,6 g79,8 g1 g
Blåbär53 kcal0,7 g12,2 g0,8 g
Blåbär frysta43 kcal0,5 g10,7 g0,5 g
Blåbär sockrade frysta83 kcal0,4 g21,4 g0,1 g

Övrig information/klassificering av Blåbär torkade

Gruppering
Konserverad frukt och bär
Art
Blåbär
Del av växt/djur
Oskalad frukt eller bär, kärna kvar
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Blåbär torkade

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Blåbär torkade och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Blåbär torkade. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Blåbär torkade. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %