Näringsvärde Blåbär frysta

Namn: Blåbär frysta (Vaccinium myrtillus L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Frukt och bär 59
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Blåbär frysta

Kalorier43 kcal
Proteiner0,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
10,7 g
  3,1 g
  6,4 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0 g
  0,1 g
  0,3 g
Salt0 g
Aska0,3 g
Vatten88 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Blåbär frysta

Näringstäthet Blåbär frysta

Blåbär frysta är ett näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 2% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Blåbär frysta (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A1,1 µg0,1%
ß-Karoten13 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,1 mg0,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,07 mg5%
Vitamin B3 (niacin)0,38 mg2,4%
Vitamin B60,06 mg4,3%
Vitamin B9 (folat)6 µg3%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C5 mg6,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor20 mg2,9%
Jod0 µg0%
Järn0,6 mg4,3%
Kalcium20 mg2,5%
Kalium86 mg4,3%
Magnesium9 mg2,4%
Natrium3 mg0,6%
Selen0 µg0%
Zink0,2 mg2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,18 g6,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,01 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,06 g-
Fettsyra 18:20,14 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Blåbär frysta

Näringsvärden relaterade livsmedel till Blåbär frysta

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Blåbär frysta43 kcal0,5 g10,7 g0,5 g
Blåbär53 kcal0,7 g12,2 g0,8 g
Blåbär sockrade frysta83 kcal0,4 g21,4 g0,1 g
Blåbär torkade330 kcal4,6 g79,8 g1 g

Övrig information/klassificering av Blåbär frysta

Gruppering
Frukt och bär
Art
Blåbär
Del av växt/djur
Oskalad frukt eller bär, kärna kvar
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Blåbär frysta

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Blåbär frysta och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Blåbär frysta. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Blåbär frysta. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %