Näringsvärde Banan torkad

Namn: Banan torkad (Musa acuminata Colla) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Konserverad frukt och bär 37
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Banan torkad

Kalorier374 kcal
Proteiner3,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
88,3 g
  7,5 g
  58,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
1,8 g
  0,7 g
  0,2 g
  0,3 g
Salt0 g
Aska3 g
Vatten3 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Banan torkad

Näringstäthet Banan torkad

Banan torkad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Banan torkad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A15,5 µg1,9%
ß-Karoten186 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0 mg0%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,18 mg16,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,24 mg17,1%
Vitamin B3 (niacin)3,45 mg21,6%
Vitamin B60 mg0%
Vitamin B9 (folat)35,5 µg17,8%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C7 mg8,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor74 mg10,6%
Jod0 µg0%
Järn1,2 mg8,6%
Kalcium22 mg2,8%
Kalium1490 mg74,5%
Magnesium108 mg28,8%
Natrium3 mg0,6%
Selen1,9 µg3,5%
Zink0,6 mg6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,13 g4,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,04 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,56 g-
Fettsyra 18:00,04 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,04 g-
Fettsyra 18:10,11 g-
Fettsyra 18:20,21 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Banan torkad

Övrig information/klassificering av Banan torkad

Gruppering
Konserverad frukt och bär
Art
Banan
Del av växt/djur
Frukt eller bär, skal borttaget, kärna eller frö kvar
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Banan torkad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Banan torkad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Banan torkad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Banan torkad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %