Näringsvärde Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Namn: Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Kalorier156 kcal
Proteiner3,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
10,1 g
  3 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
12,2 g
  1,3 g
  6,3 g
  3,8 g
Kolesterol17,3 mg
Salt0,3 g
Aska1,1 g
Vatten73,3 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Näringstäthet Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A16,2 µg2%
ß-Karoten40 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E3,27 mg27,2%
Vitamin K15 µg20%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,05 mg4,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,04 mg2,9%
Vitamin B3 (niacin)2,5 mg15,6%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)17,6 µg8,8%
Vitamin B120,1 µg4%
Vitamin C6,2 mg7,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor55,6 mg7,9%
Jod4,9 µg3,3%
Järn0,46 mg3,3%
Kalcium15,1 mg1,9%
Kalium347 mg17,4%
Magnesium18,1 mg4,8%
Natrium113 mg22,6%
Selen1,8 µg3,3%
Zink0,42 mg4,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,95 g33,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,02 g-
Fettsyra 12:00,06 g-
Fettsyra 14:00,03 g-
Fettsyra 16:00,81 g-
Fettsyra 18:00,24 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,03 g-
Fettsyra 18:16,12 g-
Fettsyra 18:22,87 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Näringsvärden relaterade livsmedel till Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad156 kcal3,3 g10,1 g12,2 g
Bakad potatis m kesoröra paprika93 kcal4 g18,2 g0,9 g
Bakad potatis m skagenröra sallad159 kcal3,1 g13,9 g10,8 g

Övrig information/klassificering av Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fylld eller fyllning, Fågel tillfört, Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %