Näringsvärde Bakad potatis m kesoröra paprika

Namn: Bakad potatis m kesoröra paprika (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Bakad Potatis
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Bakad potatis m kesoröra paprika

Kalorier93 kcal
Proteiner4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
18,2 g
  2,4 g
  0,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,9 g
  0,4 g
  0,3 g
  0,1 g
Kolesterol2,8 mg
Salt0,4 g
Aska1,3 g
Vatten75,7 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Bakad potatis m kesoröra paprika

Näringstäthet Bakad potatis m kesoröra paprika

Bakad potatis m kesoröra paprika är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 6% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Bakad potatis m kesoröra paprika (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A7,1 µg0,9%
ß-Karoten9 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E0,12 mg1%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)2,2 mg13,8%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)23,1 µg11,6%
Vitamin B120,13 µg5,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor54,6 mg7,8%
Jod2,7 µg1,8%
Järn0,41 mg2,9%
Kalcium15,2 mg1,9%
Kalium448 mg22,4%
Magnesium20,6 mg5,5%
Natrium151 mg30,2%
Selen1,8 µg3,3%
Zink0,34 mg3,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,04 g1,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,04 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,07 g-
Fettsyra 16:00,21 g-
Fettsyra 18:00,09 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:10,26 g-
Fettsyra 18:20,08 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Bakad potatis m kesoröra paprika

Näringsvärden relaterade livsmedel till Bakad potatis m kesoröra paprika

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Bakad potatis m kesoröra paprika93 kcal4 g18,2 g0,9 g
Bakad potatis m kycklingcurryröra sallad156 kcal3,3 g10,1 g12,2 g
Bakad potatis m skagenröra sallad159 kcal3,1 g13,9 g10,8 g

Övrig information/klassificering av Bakad potatis m kesoröra paprika

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fylld eller fyllning, Grönsak tillförd, Mjölk eller mjölkprodukt tillf
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Bakad potatis m kesoröra paprika

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Bakad potatis m kesoröra paprika och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Bakad potatis m kesoröra paprika. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Bakad potatis m kesoröra paprika. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %