Näringsvärde Aprikoser torkade

Namn: Aprikoser torkade (Prunus armeniaca L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Aprikoser
Livsmedelsgrupp: Konserverad frukt och bär 37
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Aprikoser torkade

Kalorier245 kcal
Proteiner3,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
61,9 g
  12 g
  42,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0 g
  0,2 g
  0,1 g
Salt0 g
Aska3 g
Vatten31 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Aprikoser torkade

Näringstäthet Aprikoser torkade

Aprikoser torkade är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Aprikoser torkade (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A362,5 µg45,3%
ß-Karoten4350 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E6,2 mg51,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,01 mg0,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,15 mg10,7%
Vitamin B3 (niacin)3,6 mg22,5%
Vitamin B60,16 mg11,4%
Vitamin B9 (folat)10,3 µg5,2%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C2 mg2,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor117 mg16,7%
Jod3,4 µg2,3%
Järn6 mg42,9%
Kalcium45 mg5,6%
Kalium1380 mg69%
Magnesium41 mg10,9%
Natrium10 mg2%
Selen0,5 µg0,9%
Zink0,7 mg7%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,03 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,22 g-
Fettsyra 18:20,1 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Aprikoser torkade

Näringsvärden relaterade livsmedel till Aprikoser torkade

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Aprikoser torkade245 kcal3,6 g61,9 g0,5 g
Aprikoser konserv m juice52 kcal0,6 g13 g0 g
Aprikoser konserv m medelsöt lag118 kcal0,5 g29 g0,1 g

Övrig information/klassificering av Aprikoser torkade

Gruppering
Konserverad frukt och bär
Art
Aprikos
Del av växt/djur
Oskalad frukt eller bär, kärna eller frö borttaget
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Aprikoser torkade

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Aprikoser torkade och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Aprikoser torkade. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Aprikoser torkade. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %