Näringsvärde Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Namn: Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr (Beta vulgaris L. var. altissima Döll.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Ambrosiakaka
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Kalorier378 kcal
Proteiner3,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
54,6 g
  0,6 g
  37,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
16,1 g
  7,8 g
  5,3 g
  2,1 g
Kolesterol60,8 mg
Salt0,4 g
Aska0,8 g
Vatten24,6 g
Avfall1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Näringstäthet Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A159,8 µg20%
ß-Karoten33 µg-
Vitamin D1,14 µg22,8%
Vitamin E2,08 mg17,3%
Vitamin K4 µg5,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg10,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)1,66 mg10,4%
Vitamin B60,09 mg6,4%
Vitamin B9 (folat)17 µg8,5%
Vitamin B120,18 µg7,2%
Vitamin C4 mg5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor108,8 mg15,5%
Jod4,2 µg2,8%
Järn0,52 mg3,7%
Kalcium58,1 mg7,3%
Kalium61,8 mg3,1%
Magnesium8,1 mg2,2%
Natrium164,6 mg32,9%
Selen3,31 µg6%
Zink0,35 mg3,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,41 g14,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,67 g-
Fettsyra 12:00,39 g-
Fettsyra 14:00,8 g-
Fettsyra 16:04,58 g-
Fettsyra 18:01,01 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,14 g-
Fettsyra 18:15,23 g-
Fettsyra 18:21,47 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Näringsvärden relaterade livsmedel till Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr378 kcal3,8 g54,6 g16,1 g
Mjuk kaka sockerkaka mjuk pepparkaka391 kcal6,2 g56,5 g15,9 g
Sockerkaka fin399 kcal4,8 g49,3 g20,4 g
Sockerkaka fin mager293 kcal4,8 g49,9 g8,2 g
Sockerkaka lätt tårtbotten299 kcal6,3 g58,8 g4,1 g
Sockerkaka saftig320 kcal5,7 g53,9 g9 g

Övrig information/klassificering av Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Sockerbeta
Del av växt/djur
Rot
Fysisk form
Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kalla rätter
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ambrosiakaka sockerkaka m glasyr. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %