Näringsvärde Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Namn: Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine (Capsicum spp.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Grönsaksprodukter 51
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Kalorier70 kcal
Proteiner1,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
10,1 g
  3,2 g
  7,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3,5 g
  0,4 g
  0,8 g
  1,6 g
Salt1,2 g
Aska1,7 g
Vatten83,4 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Näringstäthet Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A211 µg26,4%
ß-Karoten1900 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E5,39 mg44,9%
Vitamin K6 µg8%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,2 mg14,3%
Vitamin B3 (niacin)1,4 mg8,8%
Vitamin B60,59 mg42,1%
Vitamin B9 (folat)51,7 µg25,9%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C60,7 mg75,9%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor26,9 mg3,8%
Jod8 µg5,3%
Järn0,9 mg6,4%
Kalcium10,7 mg1,3%
Kalium228,2 mg11,4%
Magnesium11,7 mg3,1%
Natrium493,4 mg98,7%
Selen0,3 µg0,5%
Zink0,21 mg2,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,05 g1,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,21 g-
Fettsyra 18:00,1 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:10,78 g-
Fettsyra 18:21,59 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Övrig information/klassificering av Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Gruppering
Grönsaksprodukter
Art
Paprika, grön eller röd
Del av växt/djur
Oskalad frukt eller bär, kärna eller frö borttaget
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Saltad, Socker eller sirap tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Ättiksyra,
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %