Näringsvärde Aioli

Livsmedelsgrupp: Sås 62
Livsmedelstyp: -


Makronutrienter mm per 100 g Aioli

Kalorier765 kcal
Proteiner1,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
1,5 g
  0,1 g
  0,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
85,1 g
  9 g
  55,7 g
  16,5 g
Kolesterol73 mg
Salt0,5 g
Aska0,9 g
Vatten10,6 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Aioli

Näringstäthet Aioli

Aioli är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Aioli (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A52,1 µg6,5%
ß-Karoten4 µg-
Vitamin D0,28 µg5,6%
Vitamin E19,86 mg165,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)0,39 mg2,4%
Vitamin B60,02 mg1,4%
Vitamin B9 (folat)18,1 µg9,1%
Vitamin B120,29 µg11,6%
Vitamin C1,9 mg2,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor46,7 mg6,7%
Jod32 µg21,3%
Järn0,4 mg2,9%
Kalcium37,9 mg4,7%
Kalium33,8 mg1,7%
Magnesium7 mg1,9%
Natrium215,8 mg43,2%
Selen5,21 µg9,5%
Zink0,31 mg3,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:34,29 g153,2%
DHA (Fettsyra 22:6)0,02 g10%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,05 g-
Fettsyra 16:06,38 g-
Fettsyra 18:01,87 g-
Fettsyra 20:00,41 g-
Fettsyra 16:10,55 g-
Fettsyra 18:153,99 g-
Fettsyra 18:212,07 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Aioli

Övrig information/klassificering av Aioli

Gruppering
Sås
Art
-
Del av växt/djur
-
Fysisk form
-
Värmebehandling
-
Tillagningsmetod
-
Industriell process
-
Konserveringsmetod
-
Förpackningsmedium
-
Förpackningstyp
-
Förpackningsmaterial
-
Etikett
-
Ursprung
-
Utmärkande drag
-
Tillverkare
-

Information om näringsvärde Aioli

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Aioli och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Aioli. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Aioli. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %