Näringsvärde Ål rund- o varmrökt

Namn: Ål rund- o varmrökt (Anguilla anguilla) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursprodukt 55
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Ål rund- o varmrökt

Kalorier347 kcal
Proteiner19,1 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
30,5 g
  7,3 g
  13,3 g
  6,8 g
Kolesterol131,7 mg
Salt1,5 g
Aska2,1 g
Vatten48,3 g
Avfall31 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ål rund- o varmrökt

Näringstäthet Ål rund- o varmrökt

Ål rund- o varmrökt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 41% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ål rund- o varmrökt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A3300 µg412,5%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D48 µg960%
Vitamin E9 mg75%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,18 mg16,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,31 mg22,1%
Vitamin B3 (niacin)6,7 mg41,9%
Vitamin B60,18 mg12,9%
Vitamin B9 (folat)29 µg14,5%
Vitamin B124,3 µg172%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor182,9 mg26,1%
Jod0 µg0%
Järn0,53 mg3,8%
Kalcium25,8 mg3,2%
Kalium214 mg10,7%
Magnesium10,4 mg2,8%
Natrium583 mg116,6%
Selen59,56 µg108,3%
Zink3,47 mg34,7%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,25 g8,9%
DHA (Fettsyra 22:6)1,81 g905%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,8 g-
Fettsyra 16:05,11 g-
Fettsyra 18:01,18 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:12,66 g-
Fettsyra 18:110,13 g-
Fettsyra 18:20,6 g-
Fettsyra 20:40,69 g-
EPA (Fettsyra 20:5)1,26 g-
DPA (Fettsyra 22:5)1,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ål rund- o varmrökt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Ål rund- o varmrökt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Ål rund- o varmrökt347 kcal19,1 g0 g30,5 g
Ål flat- o varmrökt428 kcal17,8 g0 g40,2 g

Övrig information/klassificering av Ål rund- o varmrökt

Gruppering
Fisk- och skaldjursprodukt
Art
Ål
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Rökt eller rök smaksatt, Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Varmrökt
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Nordöstra Atlanten FAO 27
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Ål rund- o varmrökt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ål rund- o varmrökt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ål rund- o varmrökt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ål rund- o varmrökt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %